fbpx

Vírus, betegség esetén

Írta: Szmutka Katalin

2022.01.03.

Halljuk a hírt: megtámadta a szervezetét a vírus! Megtámadta a szervezetét egy betegség!

virus-betegseg

Mit teszünk, amikor valami baj történik akár velünk, ismerőseinkkel, hittestvéreinkkel vagy másokkal? Jajveszékelünk? Vagy csak simán továbbadjuk a hírt? Közömbösek vagyunk, és nem érdekel? Vagy egyszerűen csak semmit nem csinálunk? Nem jól van ez így!

Nekünk, Isten embereiként feladatunk van! Nekem is feladatom van, ebben most nagyon megítélt az Isten Lelke, és helyretett!

Mit tehetek?

Ezt mondja a Lélek: „Ha közületek valaki bajban van, imádkozzon! Ha örül, énekeljen!

Aki beteg, hívja magához a helyi gyülekezet vezetőit! Azok pedig imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal a beteget az Úr nevében!

Mert a hitből való imádság hatására a beteg meg fog gyógyulni: az Úr helyreállítja az egészségét.

Ha pedig a beteg valami bűnt követett el, az Úr megbocsát neki. Ezért mondjátok el egymásnak a bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok!

Mert az igazságos ember erőteljes imádsága hatalmas dolgokra képes. Illés próféta is ugyanolyan ember volt, mint mi. Amikor erősen imádkozott, hogy ne legyen eső az országban, nem is esett három és fél évig. Amikor pedig újra imádkozott, az ég ismét esőt adott, és a föld is termést hozott.”
Jakab levele 5:13-18 EFO

virus-eseten-imadkozzunk

Ezek hatására, neked mondom: állj a szolgálatba, könyörögj, esedezz értük, érte mindenkor a Szentlélek által!

Az Isten hatalmasabb, mint a probléma!

Hogyan működik?

Az utóbbi időben a Szentlélek szolgálatát tanulmányozom a Bibliából, többek között feltámasztó és gyógyító ereje van!

Például Lázár negyednapos halott volt már, Jézus Krisztus azonban szólt neki, hogy jöjjön ki, és kijött a sírból! Szó szerint feltámasztotta a halálból! Vagy amikor betegeket gyógyított, akik hozzá mentek! Mindez persze a Szentháromság, azaz az Atya, Jézus és a Szentlélek együttes munkája volt!

Jézus ugyan már felment a mennybe, de eljött az általa ígért vigasztaló, a Szentlélek. Ő ott van mindazokban, akik Jézusban hisznek; és nagy hatalma van! Elhiszem-e ezt, és gyakorlom-e ezt? Élek ezzel a lehetőséggel?

Amikor elhisszük, hogy az Isten képes megtenni dolgokat, és így imádkozunk a bajok közepette, akkor a Szentlélek közreműködésével hatalmas csodák, gyógyulások történhetnek Isten dicsőségére!

Te, mit teszel ezen dolgok tudatában? A döntés a te kezedben van!

0 hozzászólás

Pin It on Pinterest