fbpx

Nehézségek kezelése

Írta: Szmutka Katalin

2021.10.19.

Mindannyian mások vagyunk, másképp reagálunk dolgokra, és egy-egy szituációt másként élünk meg, másként látunk azért, mert mások vagyunk! Így színes a világ!

Olykor jönnek nehéz időszakok az életünkben, amikor hirtelen nem is tudjuk, hogy mihez kezdjünk! Van amikor rajtunk kívül álló okok miatt történik mindez, de van olyan is, amikor pont miattunk történik mindez!

Pont ez utóbbi helyzet történt meg Pálékkal, de hadd kezdjem az elején!

Megrázó történet

Történt egyszer, hogy szembejött velük egy rabszolgalány, aki nagyon sok pénzt szerzett a gazdáinak azzal, hogy jövendölt az embereknek. Ő állandóan követte Pált és csoportját, és közben így kiáltozott: “Ezek a férfiak a magasságos Isten szolgái, akik az üdvösségre vezető utat hirdetik nektek!”

Ez így ment több napon keresztül. Végül azonban Pál megelégelte, hátrafordult, és azt mondta a leányban lakó gonosz szellemnek, hogy menjen ki ebből a lányból Jézus Krisztus nevében! Erre a jövendőmondó szellem azonnal kiment belőle.

Amikor a rabszolgalány gazdái megértették, hogy többé nem tudnak pénzt keresni a lány segítségével, megragadták Pált és Szilászt, a piactérre hurcolták őket a városvezetői elé.

Ott megvádolták őket, hogy felforgatják a városuk nyugalmát, és törvényellenes szokásokat tanítanak. Erre az egész sokaság elkezdte őket vádolni.

A város vezetői pedig megverették őket, és börtönbe záratta szigorú őrizet alatt!

A börtönőr a belső börtöncellában zárta őket, és még a lábukat is megkötözte.

Nehézség kezelése

A börtönben az éjszaka közepén Pál és Szilász imádkoztak, és dicséreteket énekeltek Istennek, a többi fogoly pedig hallgatta őket.

Hirtelen erős földrengés támadt, amely az alapjáig megrázta az egész börtönt. Az ajtók azonnal kinyíltak, és a foglyokról leestek a láncok.

Nehézség kezelése a hálaadás

Amit tanulhatunk ebből

Bármilyen helyzetben is vagyunk, imádkozzunk, és énekeljünk dicséreteket Istennek! Hallassuk a hangunkat, beszéljük el csodáit, dicsérjük az Urat, nem baj, ha mások is hallják!

A vádló alattomos módon jön ugyan, és be akarja fogni a szánkat a félelemmel! De rázzuk le mindezt magunkról, és mondjuk ki, hogy nem félünk!

Amikor elkezdjük Istent dicsérni, akkor ott valami megváltozik szellemi síkon. Amikor imádkozunk, és énekelünk Istennek, abban erő van!

0 hozzászólás

Pin It on Pinterest