fbpx

Életeket változtató üzenet!

Írta: Szmutka Katalin

2021.05.25.

Isten így dolgozott régen

Azért is mindig hálát adunk Istennek, hogy befogadtátok üzenetét, amelyet átadtunk nektek. De nem úgy fogadtátok, mintha csak emberek beszéde lenne, hanem úgy, mint Isten szavát — mint ahogy valóban az is. Isten beszéde pedig hatékonyan működik bennetek, akik hisztek benne.

Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 2:13 EFO

életeket-megváltoztató-üzenet

Abban az időben a thesszalonikaiak még nem tarthatták kezükbe a bibliát, az Isten igéje arra a tanításra utal, amit a misszionáriusok hirdettek, jelen esetben Pál apostol. Amikor a hallgatóság meghallotta az igét, rájöttek, hogy itt nem csupán emberi bölcsességről van szó, hanem egy olyan üzenetről, amelynek Isten a szerzője. Érzékelték az evangélium természetfeletti igazságát!

Meg volt a döntési lehetőségük: elfogadják vagy elutasítják a hallottakat. Szabad akaratuk volt erre, ami ellen nem lehet mit tenni. Ők az üzenetet Isten beszédeként fogadták, így fogant meg bennük a hit, ami olyan, mint egy pici mag, bekerül a jó földbe, öntözve felnövekszik, és gyümölcsöt terem.

Isten kimondott szava megváltoztatja az embert; mindig eléri a célját; belső erővel rendelkezik. Van, amikor vígasztal, erőt ad, kiigazít, helyre tesz, bátorít, megállít, megváltoztat.

Isten így dolgozik ma

Isten így dolgozott régen is, és ma is, annyi különbséggel, hogy rajtunk keresztül szeretné elérni, amennyiben hajlandók és készek vagyunk munkatársaként részt venni ebben a munkában! Ehhez nem kell teológiát végezni, csupán a készség, a hajlandóság, ha meg van erre bennünk, már az elég.

Isten-így dolgozik-ma
A mi részünk

Mi, akik már Istenhez tartozunk, nekünk feladatunk és elhívásunk az, hogy másoknak is felkínáljuk Isten üzenetét, szavát; hogy összehozzuk őket Isten igéjével.

Feladatunk csupán annyi, hogy olvassuk együtt az Igét barátainkkal, családtagjainkkal, ismerőseinkkel vagy akikkel épp találkozunk, vagy idézzünk nekik belőle, mindig csak egy picikét, de ne a magunk esze szerint, hanem imádkozva! Ne ezáltal próbáljuk megmondani nekik a tutit, hogy miben kéne változtatni az életmódjukban! Ezt igazából senki sem szereti, mi magunk sem, de amikor Isten csinálja ezt, az egészen más, ő mély szeretettel és türelemmel teszi!

Isten része

Mi továbbadjuk Isten szavát, Isten pedig a Szent Lelkén keresztül elkezd a hallgatóságban munkálkodni, és kiformálni a dolgokat! Igazából a kettő együtt működik!

Isten igazsága továbbra is gyógyítja a bűntől beteg lelkeket mindaddig, amíg az emberek hit által elfogadják azt.

A Szent Lélek mind a hallgatóságban, mind pedig az üzenet továbbadójában, azaz bennünk munkálkodik a Biblián keresztül, és szerintem ez fantasztikus dolog!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest