fbpx

Hatékonyságunk növelése!

Írta: Szmutka Katalin

2021.04.15.

Ahogyan telefonunkat bizonyos időközönként fel kell tölteni, úgy kell önmagunkat is tölteni ahhoz, hogy hatékonyak legyünk mind magunk, mind mások számára.

Mindannyian vágyunk arra, hogy megértsenek minket, és jól érezzék magukat a társaságunkban. Ez egy ideig működik is, főleg akkor, ha jól megy sorunk, kipihentük magunkat, minden rendben van.

Töltöttségi szintünk csökkenése

Viszont elérkezik egy olyan pont, amikor észrevesszük magunkon, hogy már nem vagyunk türelmesek, várjuk, hogy vége legyen a beszélgetésnek vagy találkozónak, zúg a fejünk a panaszáradattól, vagy akár attól, hogy ezt a történetet már századszorra halljuk ugyanattól a személytől, mintha beakadt volna a tű a lemezjátszón… Már nem tudunk együttérezni.

Ilyen állapotban mondhatunk olyat, amitől már a másik sem érzi jól magát, és itt nem a véleménynyilvánításról beszélek, hanem inkább a beszólásról, vagy a jól odamondom neki a magamét, mert azt gondolom, hogy úgy a helyes, ahogy én mondom, és én amúgy is jobban tudom, már annyi minden van mögöttem… ilyenkor az illető megbántódik, pedig lehet, hogy ő éppen a legjobb barátunk.

Elkezdjük csak a mi nézőpontunkból látni és megvilágítani az ő dolgait, ami neki egyáltalán nem segítség. Alapból is van, hogy csak azért osztanak meg velünk dolgokat, mert szeretnék magukból kibeszélni, és majd lesz olyan is, amikor megkérdezik a véleményünket, akkor majd el lehet mondani megfelelően tálalva!

Legyen szó azonban bármilyen helyzetről, beszélgetésről, találkozóról vagy önmagunkról, ha a töltöttségi szintünk csupán 5%-os, az katasztrófa, káosz, melynek beláthatatlan következményei lehetnek! Ezen azonnal változtatni kell!

Töltődés nélkül, hatékonyságunk 100%-ról 5%-ra való csökkenése

Erőforráshoz való csatlakozás

Ahogyan a telefonunknak szüksége van áramra, úgy van nekünk is szükségünk a mennyei Atyánkra, ő a mi erőforrásunk!

Isten a menedékünk, és minden erőnk forrása! (Zsoltárok 46:1)

Rájövünk arra, hogy az utóbbi időben nem is foglalkoztunk vele, pár nappal ezelőtt csupán 5 percre értünk rá vele foglalkozni, aztán meg már annyira se, késésben voltunk… majd este, este meg a fáradtságtól csak bedőltünk az ágyba… és csak teltek a napok nélküle, és a végére pedig összecsaptak a fejünk felett a hullámok!

De most, elérkezett a pillanat, hogy rendezzük a dolgokat: – Bocsáss meg, hogy nem foglalkoztam veled mennyei Atyám! Levettem a tekintetemet rólad, szeretném, ha megint olyan mély, meghitt, intim kapcsolatom lehetne veled, mint korábban, vagy még jobb!

Isten pedig kitárt karokkal fogadja mindig a felé való közeledésünket, mert ő vár ránk és kimondhatatlanul szeret minket! Azt üzeni: – Gyere, már vártalak!

– Szeretném, ha te is szólnál hozzám a te szavadon, a Biblián keresztül: tanulmányozom, mindig egy kis részt, kérlek, beszélj a szívemre.

– Elkezdek újra hálát adni, és beengedlek életem minden területére, megosztom veled, hogy az egyes életterületeimen milyen munkálatok folynak éppen, mit szeretnék, mi az, ami foglalkoztat!

Felsorolom, mennyi mindenem van és megköszönöm neki, eközben újabb és újabb dolgok jutnak eszembe, hogy igen, az is van még, azt is köszönöm…

Ahogyan kitartóan tesszük ezt, Isten elkezd bennünk munkálkodni, meghalljuk mit üzen nekünk az olvasottakon keresztül, ezt le is írom, hogy vissza tudjam olvasni! Töltöttségi szintünk 50%-ról 100%-ra emelkedik, újra elkezdünk örülni az életnek!

Feltöltődés  – erőforráshoz való csatlakozás, feltöltési állapot

Hatékony élet

100%-os szinten tudunk hatékony életet élni! Ami egy folyamatos kapcsolattartás a Mennyei Atyával! Nem lehet ma begyűjteni egy hétre előre a vele való közösséget, naponta lehetséges ez, kitartóan!

Kérhetjük a segítségét, hogy mit akar ő üzenni másoknak rajtunk keresztül – akár egy beszélgetés vagy szituáció kellős közepén is!

Az életemben volt már erre példa: – Atyám, én most nagyon fáradt vagyok, mit mondhatnék neki, te mit akarsz neki üzenni? Add nekem a te bölcsességedet, és szólj hozzá rajtam keresztül!

És megtette! Olyat mondtam, amire annak az illetőnek pont szüksége volt: – Nahát, ez milyen jó gondolat, nagyon köszi! – mondta.

Folyamatos feltöltöttség eredménye

Azt kívánom neked, és magamnak is, hogy folyamatosan 100%-os legyen a töltöttségi szintünk, hogy megtapasztalhassuk az örömteli, hatékony életet!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest