fbpx

Az eredményes élet, a sikeres vállalkozás

Írta: Szmutka Katalin

2021.03.04.

Lehetséges felépíteni egy sikeres vállalkozást vagy elérni azt, hogy az embernek minden munkája eredményes legyen az élet különféle területein akár vezetőként, akár szülőként?

A történelem kutatása során erre a feljegyzésre lettem figyelmes Ezékiás királlyal kapcsolatban:

„minden vállalkozása eredményes volt”. 2Királyok 18:3-7.

Tehát lehetséges, de hogyan? Hogyan is történt valójában? A leírásban olvashatjuk, hogy Ezékiásnak hatalmat adott az Úr, és királlyá tette. A nép élén állt.

Miként kormányzott, és vezette a rábízottakat? Milyen vezető volt, hogyan bánt a hatalmával, a pozíciójával?

Ezt olvassuk még róla: „Azt tette, amit helyesnek lát az Úr…” Először is tudnia kellett, hogy, mi az Úr akarata, másodszor pedig meg is kellett tennie.

Ő pontosan tudta, hogy az Örökkévaló Istennek nem tetszik az, hogy kézzel készült szobrokat, tárgyakat imádjon a nép, és hogy azoktól várják a jó szerencsét, az útmutatást. Ezek alapján cselekedett: „Megszüntette az áldozóhalmokat, összezúzta a szent oszlopokat, és kivágatta a szent fákat. Darabokra törette a rézkígyót is, amelyet Mózes készített, mert Izráel fiai mindaddig tömjéneztek neki.”

Nem emberek véleménye érdekelte, hanem egyedül az Istené. Ez nem mindig egyszerű, akkor sem volt az, és most sem az, de nem lehetetlen. Igazából ez olyan, mint úszni az árral szemben, ahol mindenki megy a maga feje után, a saját elgondolása alapján, amit ő jónak gondol, akár szocializációja során látott, tanult cselekvések szerint, vagy mások hatására.

A sikeres vállalkozás, az eredményes élet titka

Ma mi is történelmet írunk azzal, amit teszünk, hisz az kihat a jövőnkre. Tud-e rólunk is készülni egy ilyen feljegyzés, hogy azt tettük, amit helyesnek lát az Úr?

Egyáltalán ma honnan lehet tudni, hogy az Úr mit tart helyesnek és mit nem? Isten az ő igéjében, a bibliában jelenti ki ezeket, és önmagát, hogy milyen is valójában.

Mindennap hittel olvasva ezt, egy kicsi részt – kezdőként inkább az Újszövetségből az evangéliumokat ajánlanám–, ezen elgondolkodva, és hittel kérve, felfedi tervét, amely a legjobb életünkre nézve. Sok fájdalomtól és kerülőúttól megóvnánk magunkat!

Ez nem azt jelenti, hogy nem hibázunk, hanem azt, hogy ha hibázunk is, de Isten szerinti módon kezeljük azokat.

Tehát amikor már tudjuk, hogy mi Isten akarata életünkre nézve, akkor tegyük is meg a valóságban is. A vállalkozásban a sikerek nem maguktól jönnek el, dolgozni kell és kitartóan tenni. Rövid és hosszútávú célokat kitűzni, és elérni.

Visszatérve a történethez a király bízott az Úrban, megtartotta és megtartatta a néppel is az Isten akaratát. Nem volt hozzá fogható senki Júda királyai között, sem előtte, sem utána. Ragaszkodott az Úrhoz, nem tért el tőle, hanem megtartotta parancsolatait, amelyeket az Úr adott Mózesnek. Ezért vele volt az Úr, és minden vállalkozása eredményes volt.

Tehát ez a recept az eredményes élethez! Számomra is elérhető, ez igen nagy bátorítás, igen, eredményes lehetek! Az Isten nem személyválogató, ez mindenki számára elérhető, a te életedben is megtörténhet!

A kérdés csupán az, hogy akarod-e, hogy minden vállalkozásod és az életed eredményes legyen? Kész vagy-e ennek megfelelően lépéseket tenni?

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest